Aquamarijn te Nijmegen

Aquamarijn te Nijmegen

Nieuwbouw / renovatie  Brede School Aquamarijn Nijmegen

Brede School Aquamarijn is een onderdeel van het nieuwe Voorzieningenhart De Biezantijn in Nijmegen. Het meest recente schoolgebouw, gebouwd aan het eind  van de jaren tachtig, blijft behouden en wordt geïntegreerd in het nieuwe complex. De nieuwbouw van de brede school bestaat uit 3 bouwlagen met daarin drie onderwijsclusters. De clusters zijn opgebouwd uit groepsruimten rondom een centraal leerplein. De verschillende ruimten zijn transparant van opzet, schakelbaar en zo flexibel mogelijk opgezet.

 

De visie van de school uit zich in de naam, ‘aquamarijn’ is een edelsteen geslepen in allerlei vormen. Om een edelsteen tot volle rijkdom te laten komen moeten ruwe kantjes worden bijgeslepen, vlakken worden gepolijst. Zo werken ouders en leerkrachten samen in de opvoeding van de kinderen, hen begeleidend in hun groei naar volwassenheid. Daarbij blijft voorop staan dat elk kind als individu de moeite waard is.

 

Welvaarts realiseert voor de nieuwbouw de complete Elektrische Installatie, Brandmeldinstallatie, Inbraak systeem en domotica sturing van de verlichting.

De nieuwe school wordt in het voorjaar van 2014 opgeleverd.

 

gerelateerde partijen

gerelateerde partijen

Opdrachtgever;  Hevo www.hevo.nl

Architect :   Bedaux de Brouwer  Goirle  www.bedauxdebrouwer.nl

Bouwbedrijf Burgland  BV Dodewaard   www.Burglandbouw.nl