Gezondheidscentrum OSS

Gezondheidscentrum OSS

Gezondheidscentrum Oss, park Zwanenberg

Een ontmoetingsplek met een lage drempel
Gezondheidscentrum Oss wordt gemaakt om mensen te verbinden. Het gebouw is ontworpen met een lage drempel, zodat je er gemakkelijk binnenloopt. Ook als u niets mankeert, en ook als u geen afspraak heeft. Gezondheidscentrum Oss wordt een ontmoetingsplek voor iedereen.

Woensdag 12 november 2014 werd op symbolische wijze de eerste steen gelegd van Park Zwanenberg in Oss. Prominent onderdeel hiervan is Gezondheidscentrum Oss, dat langzaam zichtbaar wordt. Letterlijk in de vorm van stenen. En figuurlijk door de aandacht die steeds meer ontstaat voor de samenwerking van partijen die zich er gaan vestigen. Want dat het geen ‘gewoon’ gezondheidscentrum wordt, wordt de inwoners van Oss en andere zorgprofessionals langzaam duidelijk.

 

Welvaarts heeft zitting in het bouwteam. Het betreft hier de verdere ontwikkeling van de begane grond van Gebouw A op Park Zwanenberg. De begane grond zal verhuurd worden aan diverse partijen die een onderlinge samenwerking gaan realiseren met het zorgcentrum, polikliniek  Bernhoven en overige partijen. Dit moet de kracht worden van het Gezondheidscentrum en zover bekend is dit uniek in Nederland. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling (voorlopig ontwerp). Naar verwachting is het ontwerp in mei gereed en wordt de uitvoering direct opgestart. Zodat het zorgcentrum en het gezondheidscentrum gelijktijdig opgeleverd kan worden. De oplevering staat gepland voor eind dit jaar.

 

De opdrachtgever  is Brabant Wonen ; www.brabantwonen.nl

BrabantWonen heeft een voortrekkersrol op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De woningcorporatie is actief in de wijk en werkt op gelijkwaardig niveau samen met klanten en partners aan verbetering. Het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren naar vermogen, volgens een duurzaam verdienmodel, vormen de basis.

Wijnen Bouwgroep ; www.wijnen.nl

Immens Installatie st. Michielsgestel ; www.immensbv.nl